Menu
Your Cart

Datorita volumului mare de comenzi din aceasta perioada, comenzile plasate dupa ora 14:00 vor fi expediate a doua zi lucratoare.

Va multumim ca ati ales magazinul nostru !

Granule anti coropisnite 40g.

Granule anti coropisnite 40g.
Granule anti coropisnite 40g.
  • Stoc: Lipsa Stoc
  • Brand: HomeEvo
  • Model: 004067
  • Pretul include: TVA
6,54 RON
Fara TVA: 6,00 RON

Acest produs nu mai face parte din oferta magazinului.
Va recomandam sa vedeti unul dintre produsele inlocuitore de mai jos:

Ingrasamant organic impotriva insectelor de pamant 3.5 kg.
71,40 RON
Ingrasamant organic impotriva insectelor de pamant 1.2 kg
41,21 RON

Informatii utile

* aparatele cu  ultrasunete nu actioneaza prin obstacole : pereti, acoperis, geamuri.
* aparatele cu ultrasunete au efect directional
* in cazul in care un produs achizitionat din magazinul nostru nu este potrivit pentru dumneavoastra ne puteti Contacta.
* daca nu a-ti primit mail/sms pentru confirmarea comenzii va rugam sa ne  Contactati.

Ştim bine că, coropişniţele sunt larg răspândite în ţara noastră, fiind întâlnite cu precădere în zonele cultivatoare de legume. Fiindcă migrează în căutarea hranei, ajung treptat să producă daune mari prin galeriile pe care le formează în sol. În general, prezenţa celor care distrug culturile sunt recunoscute conform galeriilor pe care le fac în stratul superficial al solului, dar şi după aspectul plantelor, care ajung să fie ofilite, ori retezate la nivelul solului.

Coropişniţele ajung să fie periculoase în special în primele faze ale vegetaţiei, mai exact atunci când ţesuturile sunt crude şi mâncare generos de către insectă. În special în cazul celor care au sere, coropişniţele ajung să producă pagube mari. În general, în sere, temperatura solului este ceva mai ridicată, iar coropişniţele ies din hibernare la sfârşitul lunii februarie sau în martie, iar în câmp, în luna aprilie. Copulaţia în câmp are loc în lunile mai sau iunie şi mai devreme în sere şi solarii. Fiecare femelă depune 400-600 ouă într-un cuib situat la 15-20 cm adâncime în sol. Larvele nu diferă de adulţi decât prin talia mai mică şi lipsa aripilor. După două năpârliri, larvele se retrag pentru hibernare, fie în sol, până la adâncimea de 1 m, fie la suprafaţă în grămezile de gunoi. Primăvara, larvele reapar în stratul superficial al solului unde îşi continuă dezvoltarea. În cursul celui de al doilea an, larvele mai năpârlesc de 3 ori până iarnă, după care, ajunse în faza de adult, se retrag pentru hibernare.

Condiţiile prielnice fac ca în solarii, şi în special în sere, să se întâlnească la un moment dat toate stadiile de dezvoltare ale insectei. Ceea ce înseamnă că este necesar un tratament special care să înlăture aceşti dăunători, încă dintr-un stadiu incipient.

Pe piaţa au apărut diverse soluţii care combat apariţia coropişniţelor, ori se străduiesc să le distrugă pe cele deja existente în stadia avansate, unele mai eficiente, altele mai puţin eficiente.

Însă una din soluţiile care şi-a dovedit eficientă la cele mai înalte standarde sunt granulele Cropter, care au efecte rapid şi de durată, astfel încât protejează legumele împotriva dăunătorilor având un efecte repelent foarte bun asupra păsărilor şi a animalelor domestice.

În general, produsul se aplică primăvara, însă puţin mai devreme, atunci când coropişniţele sunt realmente foarte active. Trebuie să ţinem cont de faptul că pagubele sunt mai mari în special atunci când umiditatea solului este mai ridicată, întrucât este momentul cel mai propice pentru coropişniţe să atace.

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Rau Bun
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.