Daca o cartita iti face dezastru in gradina, acest lucru se intampla pentru ca acestor specimene de rozatoare, le place sa manance legume si plante, iar multi gradinari si agricultori considera necesar sa-i prinda. Pentru a prinde o cartita, trebuie sa stii obiceiurile animalului, pentru a putea sa-l scoti din gaura. Acest lucru se poate face doar cu momeli. Desigur, nu este un lucru usor, dar, ca rezultat, in gradina ta nu vor mai fi probleme de acest gen. 

Exista doua tipuri de capcane de prada: capcane care ucid prada imediat si capcane de salvare, astfel incat sa le poti elibera in alta parte. Deoarece capcanele de primul tip sunt foarte eficiente, deseori utilizarea lor se termina cu moartea animalelor, iar pentru a preveni moartea altor animale, nu este indicat sa fie folosite in multe locuri. Cel de-al doilea tip de capcana este mai sigur si mai uman. Se foloseste o momeala pentru a ademeni cartitele intr-o cusca de lemn, care se inchide in momentul cand o cartita a patruns in interior. Aceste capcane pot fi cumparate din magazinul online de specialitate si folosite dupa cum este necesar.

Euphorbia lathyris, este o planta cu miros puternic, care are capacitatea de a tine cartitele la distanta. O astfel de planta pentru combaterea cartitelor este cea mai captivanta, deoarece este considerata a fi cea mai convenabila, atat ca metoda, cat si ca pret. Nu trebuie sa mai stai la panda, nu trebuie sa mai cumperi alte capcane eficiente. O astfel de plantatie pentru combaterea cartitelor te va scapa pentru totdeauna de acesti daunatori. Este bine sa plantezi 70-80 de astfel de plante pe suprafata terenului. De asemeni, in magazinul online de specialitate, poti gasi solutii bio si eco care se introduc in galeriile formate de cartite. O alta planta eficienta este floarea de lavanda proaspata. Parfumul puternic al florilor de lavanda impiedica cartitele sa gaseasca mirosul de mancare si astfel, vor parasi teritoriul.

Combaterea cartitelor forum

Utilizatorii de multe ori incearca sa realizeze capcane pe cont propriu, pentru combaterea cartitelor. Insa, acest lucru nu este bun, deoarece nu este usor sa omori o cartita si apoi sa o elimini.  Dar in magazinul online de specialitate exista capcane, diverse dispozitive, momeli, otravuri si substante chimice, bio, eco pentru combaterea cartitelor. Utilizatorii spun ca acestea sunt de calitatea, eficiente si intr-un timp relativ scurt, scapi de acesti daunatori. Realizarea capcanelor pe cont propriu, manual,  necesita abilitati serioase in lucrul cu fierul si capacitatea de sudare a pieselor, deci este logic sa se ia in considerare capcane mult mai simple care pot fi gasite doar in magazinele de specialitate si pot fi folosite chiar si de femeile singure, daca este necesar.