Cărtițele pot fi o problemă majoră pentru grădinari și proprietarii de case. Aceste creaturi mici pot săpa galerii subterane extinse, deteriorând rădăcinile plantelor și creând mormane de pământ inestetice. Dacă vă întrebați “cum scap de cărtițe”, ați ajuns în locul potrivit.


Înțelegerea cărtițelor

Primul pas în eliminarea cărtițelor este înțelegerea comportamentului lor. Cărtițele sunt animale solitare care trăiesc în galerii subterane. Ele se hrănesc cu insecte, larve și viermi, deci dacă aveți o infestare de cărtițe, este posibil să aveți și o problemă cu aceste dăunători.


Metode de alungare a cărtițelor

Există mai multe metode eficiente de alungare a cărtițelor. Acestea includ utilizarea de repelente, capcane și chiar anumite plante care pot descuraja cărtițele să sape în grădina dvs.


Aparate cu ultrasunete si vibratii

Aparatele anti cartite pot fi considerate cea mai buna metode de combatere a cartitelor deoarece este o metoda pe termen lung, nu mai este nevoie sa tratati periodic cu alte metode precum repelenti sau fumigene.


Solutii repelente pentru cărtițe

Există o varietate de repelente disponibile pe piață care pot ajuta la alungarea cărtițelor. Acestea includ repelente granulate, spray-uri și dispozitive ultrasonice. Este important să urmați instrucțiunile de pe eticheta produsului pentru a obține cele mai bune rezultate.


Capcane pentru cărtițe

Capcanele pentru cărtițe sunt o altă opțiune eficientă. Acestea pot fi plasate în galeriile active pentru a prinde și a elimina cărtițele.


Plante care resping cărtițele

Anumite plante, cum ar fi narcisele și capcanele, pot fi plantate în jurul grădinii dvs. pentru a descuraja cărtițele. Aceste plante emit un miros pe care cărtițele îl găsesc neplăcut.


Concluzie

Scăparea de cărtițe poate necesita timp și răbdare, dar cu metodele potrivite, puteți proteja grădina dvs. de aceste dăunători persistenți. Fie că alegeți aparate. solutii repelente, capcane sau plante, este important să acționați rapid pentru a preveni daunele suplimentare.


În final, iată câteva produse pe care le puteți considera pentru alungarea cărtițelor: 

Aparat anti cartite ,serpi, furnici, reptile Hawk II

Carbid impotriva cartitelor

Capcana cartite,soareci,rozatoare subterane Pest-x-Defend, set/2buc.

Aparat anti cartita Vibrasonic Triangle 1250mp

Granule anti cartite 1000 ml.