O bandacu tepi anti pasari este special conceputa pentru a opri stationarea si criculatia pasarilor peste anumite zone. De asemenea, aceste benzi impiedica inclusiv formarea unor cuiburi sau depunerile de excremente. O banda cu tepi impotriva pasarilor nu are rolul de a rani pasarile.

Avantajele oferite de benzile cu tepi contra pasarilor

In primul rand o banda antipasari contribuie in mod eficient la eliminarea excrementelor. Pasarile au tendinta de a murdari in exces zona in care isi fac cuib sau prin care zboara si stationeaza des. Excrementele de pasari au un miros foarte neplacut si sunt inestetice, avand tot potentialul de a striga o peluza sau o terasa. Din acest motiv utilizand o astfel de banda se elimina acest inconvenient.

Pasarile nu mai pot face cuiburi. Un cuib de pasari sub geam poate fi foarte simpatic si interesant insa atunci cand se strang mai multe cuiburi situatia poate scapa de sub control. In zonele in care sunt spatii verzi si de relaxare, pasarile pot deveni un cosmar, pentru ca excrementele lor vor fi peste tot, de la oamenii care se afla in zona si pana la scaune si balansoare sau mese de exterior. Din acest motiv, este bine ca anumite zone sa fie protejate cu benzi.

Suprafetele metalice nu mai sunt corodate. Excrementele de pasari sunt foarte corozive si in timp genereaza ruginirea anumitor componente metalice. Din acest motiv este recomandat ca suprafetele metalice sa fie protejate cu ajutorul unor astfel de benzi impotriva pasarilor.

Pentru ca pasarile sunt tinute la distanta este diminuat riscul de ainfestare cu paraziti sau cu alte boli pe care pasarile le pot transmite omului. Pasarile vor ramane la distanta de aceste benzi cu tepi pentru ca le percep ca pe un pericol desi in realitate sunt special concepute pentru a nu le face rau. Astfel atat excrementele cat si secretiile sau penele si chiar cadavrele de pasari vor fi mentinute la distanta, diminuand riscul de imbolnavire.

Anumite boli ale pasarilor pot fi transmise omului si este important ca atunci cand numarul de pasari este foarte mare si devine incomod, sa iei masuri care sa le tina la distanta. In sensul acesta, tot ce trebuie sa faci este sa iti cumperi o banda impotriva pasarilor si sa o instalezi in zonele cele mai vizate de pasari, iar acestea vor ramane la distanta de gradina si de curtea ta. Pretul unei astfel de solutii este unul mediu spre moderat si investitia merita cu siguranta.