Un aparatsperiat soareci este cu adevarat tentant: nu este nevoie sa-i otravesti si nu trebuie sa-i transporti la gunoi. Pentru a elimina soarecii din casa, este suficient sa conectezi un aparat speriat soareci in priza si acesta va reprezenta o solutie anti soareci eficienta. Numai aparatele cu ultrasunete sunt eficiente pentru soareci, iar urechea umana nu poate percepe ul astfel de sunet (frecventa de oscilatie fiind mai mare de 20.000 Hz).

Un aparat speriat soareci este cel mai convenabil instrument de utilizat in lupta impotriva rozatoarelor. Ultrasunetele creaza disconfort daunatorilor si nu interfereaza deloc cu oamenii.  Daca dispozitivul cu ultrasunete este amplasat intr-o camera, oamenii nu vor auzi sunetul deloc, dar va speria sobolanii. Daca bineinteles, este un dispozitiv bun.

Caracteristici aparat de speriatsoareci 

De asemenea, un aparat pentru speriat soareci poate fi realizat cu frecvente ale ultrasunetelor care se schimba in mod constant, iar dispozitivul emite periodic in mod necesar exact acele sunete care provoaca disconfort sau chiar teama soarecilor. Datorita faptului ca schimbarea frecventei are loc intr-un mod aleatoriu, soarecii nu se pot obisnui cu sunetele sau cu intervalele dintre semnalele infricosatoare si, prin urmare, inceteaza brusc sa mai viziteze camera aparent periculoasa.

Dar pentru a genera un astfel de sunet, nu poti sa folosesti mijloacele la indemana, fiind putin probabil sa se reuseasca alungarea soarecilor. Nu exista dispozitive de uz casnic care sa creeze un ultrasunet, astfel incat sa sperie sobolanii si chiar si cu o frecventa de schimbare aleatorie a sunetului, acest lucru nu se reuseste, deoarece difuzoarele de inalta calitate nu sunt proiectate sa joace rolul de sperietori pentru urechile soarecilor, ci sunt instrumente electrocasnice cu sunete pentru urechile umane.

 

Insa, pe piata in domeniu, poti gasi un aparat speriat soareci, care va reprezenta o solutie anti soareci si care poate fi usor de cumparat. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa poti alege un dispozitiv cu adevarat de inalta calitate. Aparatul de speriat soareci cu ultrasunete este cel mai uman mod de a lupta impotriva rozatoarelor. Daunatorii nu trebuie sa fie otraviti sau sa li se puna capcane. Dispozitivul cu ultrasunete doar ii sperie cu sunete de inalta frecventa.  

 

Principiul de functionare a aparatelor de speriat soareci cu ultrasunete este destul de simplu. Dispozitivul emite unde scurte cu o frecventa mai mare de 20 kHz. Urechea umana percepe sunete de peste 20 kHz, astfel incat oamenii pot auzi uneori ultrasunetele sub forma de vibratii, care sunt aproape de granita de susceptibilitate. Rozatoarele, soarecii si gandacii, dimpotriva, aud perfect sunetele, provocandu-le teama. Ca urmare, rozatoarele parasesc teritoriul in care s-au stabilit.