Utilizarea unui aparat ultrasunete soareci, astazi,  este considerata una dintre cele mai simple modalitati destul de eficiente de a scapa de rozatoare din spatiile inchise. O astfel de popularitate are premise relevante. Eficacitatea dispozitivelor cu ultrasunete a fost in mod repetat confirmata in practica de catre oamenii obisnuiti. In general, poti gasi o multime de recenzii, care indica faptul ca  faptul ca aparat ultrasunete soareci ajuta cu succes la eliminarea  soarecilor din casa, garaj sau pivnita.

Dupa cum sugereaza si numele, un aparat pentru soareci cu ultrasunete este un dispozitiv care genereaza ultrasunete, adica vibratii sonore de frecventa foarte inalta. Urechea umana  nu le aude, insa soarecii si sobolanii le percep perfect. Deci, cu ajutorul unui astfel de dispozitiv este posibil ca rozatoarele sa fie speriate si stresate, insa pentru oameni semnalul este aproape imperceptibil.

Caracteristici aparat ultrasunete soareci

Aparatul ultrasunete soareci are urmatoarele caracteristici specifice:aceste dispozitive nu ucid si nu captureaza rozatoarele. Unii oameni nepregatiti incearca in mod serios sa gaseasca un fel de capcana cu ultrasunete sau o capcana cu ultrasunete pentru sobolani, insa, desigur, nu exista astfel de produse in vanzare, exista numai aparate pentru soareci cu ultrasunete. Tot ceea ce fac astfel de dispozitive este de a genera sunete de inalta frecventa, care cauzeaza disconfort sau frica soarecilor. Ar fi corect sa se stie ca repelentele ultrasonice sunt absolut inofensive pentru oameni, in general, ele fiind superioare in siguranta fata de marea majoritate a altor sisteme de control a rozatoarelor. Trebuie avut in vedere totusi, ca, datorita expunerii prelungite la ultrasunete, unii oameni vor avea dureri de cap.

 

Un punct important de luat in considerare la alegerea unui dispozitiv - aparat ultrasunete soareci este faptul ca acesta nu poate fi absolut universal. Dispozitivele care ajuta la exterminarea soarecilor, complet utile nu pot fi utilizate ca mijloc de combatere a insectelor (cu exceptia, probabil, a tantarilor).  Urmatorul pas este evaluarea caracteristicilor tehnice ale aparatelor pentru soareci cu ultrasunete. Nivelul de presiune sonora generat de aparatul cu ultrasunete,  nu trebuie sa fie mai mic de 70 dB si de preferinta de 90 dB.

 

De obicei daunatori parasesc sediul in termen de o saptamana din momentul in care incepe sa se utilizeze dispozitivul. In acelasi timp, in multe cazuri, un aparat ultrasunete soareci influenteaza comportamentul animalelor domestice si, daca pisicile sau cainii nu se tem de ele si in cele din urma nu mai reactioneaza la ele, atunci soarecii experimenteaza disconfort si stres si refuza sa mai manance.