Un soarece sub capota unei masini, in cabina sau in portbagaj poate provoca multe necazuri cu incisivii mici, dar ascutiti. Cel mai periculos si, din pacate, efect imperceptibil pentru noi, este atunci cand izolatia cablului electric este deteriorata. Aproape nimeni nu verifica cablurile masinii in fiecare zi, si poate in fiecare luna starea firelor electrice, in special a celor strans legate in pachete, se deterioreaza. Soarecele  de sub capota poate ajunge sub centura de distributie sau la sistemul de racire in timpul pornirii motorului. Din acest motiv, calatoria va trebui amanata poate pentru o ora, o zi sau o saptamana. Daca ai probleme cu rozatoarele, ai nevoie de un aparat anti soareci auto.

Montand un aparat anti rozatoare 12v, vei observa ca eliminarea soarecilor in compartimentul motorului este mult mai usoara decat dintr-o camera sau dintr-o casa, apartament, cabana, vestiar, subsol sau garaj. Volumul sub capota este de sute de ori mai mic decat camera, ceea ce inseamna ca intr-un spatiu inchis este posibila concentrarea energiei puternice a ultrasunetelor, pe care le ofera un aparat anti soareci auto cu putere autonoma si un efect de descurajare stroboscopic. Datorita reflectiilor multiple din interior, o amestecare ultrasonica a semnalelor este dificila pentru soareci. Este asemanator cu amplasarea unui difuzor puternic intr-o camera mica.  In acest caz soarecii nu-si vor dori decat sa iasa din interiorul masinii si sa fuga cat mai departe de aceasta. O consecinta pozitiva este ca, cu cat este mai mic volumul dispozitivului cu impulsuri de frecventa inalta, cu atat mai putina energie va fi consumata.

Caracteristici aparat anti soareci auto

Aparatul anti soareci auto poate fi conectat direct la baterie, la fel ca alte dispozitive bio-acustice pentru a speria soarecii cu ajutorul sunetelor puternice. Dispozitivul functioneaza direct de la bateria de 12 V a masinii si pentru acest lucru este prevazut cu doua fire cu cleme. La un curent de 90 mA si o tensiune de 12 V, consumul de energie va fi mai micPrin urmare, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la descarcarea bateriei.

 

In plus, microprocesorul incorporat "monitorizeaza situatia sub capota" si dupa pornirea motorului electric, generatorul RF este oprit. Dispozitivul mai este dotat cu 4 LED-uri si o alarma - un indicator al modului de functionare. La inceput, atunci cand dispozitivul intra in modul de functionare, acesta clipeste rosu si se face verde cand incepe sa emita ultrasunete pentru soareci.