Utilizand un aparat anti cartite cu ultra sunete vei reusi sa iti mentii gradina in stare perfecta fara prea mult efort. Contrar opiniei generale, cartitele nu sunt rozatoare si nu distrug direct radacinile plantelor, nu le rod si nu le mananca, insa atunci cand trec pe sub ele in drumul lor dupa mancare au tot potentialul de a le rupe. In plus, daca ai cartite in gradina ai toate sansele sa obtii in timp si clasicele musuroaie pe care iti va fi greu sa le elimini. Din acest motiv, este important ca atunci cand descoperi prezenta cartitelor in gradina ta sa iei masuri pentru a le elimina rapid. Nu te gandi sa le faci rau, pentru ca au si ele un rol in acosistem. Este suficient a le tii departe de gradina ta.

Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi un aparat pentru combaterea cartitelor si acestea isi vor muta rapid galeriile intr-o gradina mai primitoare pentru ele. Aparatele cu ultrasunete emit sunete speciale care tin cartitele la distanta pentru ca acestea sunt deranjate de prezenta lor. Cartitele sunt aproape in totalitate oarbe ceea ce inseamna ca aud mult mai bine decat un animal care vede. Avand auzul mult mai dezvoltat este destul de usor sa fie eliminate cu ajutorul ultrasunetelor.

Iata mai multe motive pentru care poti incerca sa elimin rapid cartitele din gradina.

Cartitele rup si dritrug radacinile plantelor

In special radacinile tinere sunt distruse de cartitele care sapa galerii in cautare de mancare. Aceste plante vor muri in cele din urma daca le sunt rupte radacinile si toata munca ta de a le planta va fi degeaba. Din acest motiv de poti gandi la solutia de a elimina cartitele din peisaj cat mai repede. Florile in special pot fi foarte usor afectate de prezenta cartitelor pentru ca bulbii si radacinile lor sunt elemente fragile. Atunci cand este vorba despre copaci, este posibil ca o cartita doar sa ii incline in momentul in care disloca radacina.

Cartitele produc musuroaie

Iti doresti o gradina neteda ca in palma si ai muncit pentru ca fiecare planta sa fie la locul ei. Ai masurat fiecare strat si fiecare model de rond de flori si acum descoperi ca in gradina ta exista musuroaie care ti-au distrus tot designul. Nu este exclus ca intr-o dimineata sa descoperi ca un musuroi tocmai a distrus un latura unui rond de flori hexagonal.

Pentru a evita toate aceste probeleme alege sa folosesti un repelent pentru cartite care sa le tina la distanta.