Cea mai buna solutie pentru a scapa de muste este reprezentata de aparate anti insecte profesionale, care vor indeparta insectele in cel mai bun mod. Dispozitivele cu ultrasunete sunt dispozitive care emit un zgomot ultrasonic sau de inalta frecventa pentru a respinge si a elimina daunatorii, cum sunt soarecii si gandacii care se gasesc in case in mod normal. Proprietarii afectati de muste sunt foarte curiosi daca aceste dispozitive functioneaza.

Ideea din spatele utilizarii unui aparat contra muste a fost adoptata pentru prima data de chinezi, cu mii de ani in urma. Acestia au utilizat dispozitive care sunt folosite manual si emit sunete pentru a goni insectele de pe culturi.

Dispozitivele cu ultrasunete folosesc asa cum spune si denumirea lor, ultrasunete, ceea ce inseamna ca emit un sunet de peste 20000 Hz. Aceasta frecventa este nedetectabila de urechea umana. Sunetul provoaca anumite simptome daunatorilor, asa cum sunt confuziile, convulsiile sau moartea, acesta fiind un raspuns audiogenic. Daunatorii trebuie sa paraseasca rapid zona in care se afla in primejdie si sa ajunga intr-un mediu prietenos.

Fiecare insecta are o anumita sensibilitate la sunete. Mustele aud sunetele la o frecventa mult mai mare comparativ cu omul.

Aceste aparate contra mustelor actioneaza asupra mai multor daunatori. Daunatorii pentru care sunt destinate difera de tipul de dispozitiv. Se vor folosi dispozitive diferite pentru muste comparativ cu cele pentru rozatoare. Aparatele cu ultrasunete pentru muste sunt bune insa si pentru furnici sau pentru paienjeni in timp ce alte dispozitiv este destinat, de exemplu veveritelor.

Cele mai multe aparate sunt sigure pentru animalele de companie cum sunt pisicile si cainii, care nu sunt afectate de ultrasunetele emise de dispozitiv. Cu toate acestea, unele sunete pot incepe sa agite rozatoarele domestice cum sunt iepurii sau hamsterii.

Din acest motiv iti recomandam sa verifici de fiecare data etichetele de avertizare ale producatorilor, in momentul in care folosesti un asemenea dispozitiv de alungat mustele.

Preturile pentru dispozitivele cu ultrasunete sunt diferite in functie de performantele acestora. Cel mai mare avantaj al acestor electronice este faptul ca functioneaza curat. Atunci cand solutiile clasice pot avea un miros specific sau pot fi inestetice, asa cum se intampla in cazul acelor benzi groaznice lipicioase, care devin un peisaj de cosmar cand sunt pline, aparatele cu ultrasunete doar stau in priza si functioneaza silentios in timp ce elimina mustele din camere in cel mai rapid mod. Vei vedea cum mustele evita casa ta atunci cand folosesti un astfel de dispozitiv.